Trykmetoder

Offsettryk
Offsettryk er tryk med flydende transparente farver enten process (cmyk farver) eller Pantone. Se trykfarver. Offsetmaskinerne overfører trykket via trykplader og farverne suger ned i papiret. Fordelen ved denne trykmetode er en meget ensartet kvalitet, og at der kan trykkes i store oplag f.eks. 10.000 eksemplarer. Ulempen er høje opstartsudgifter, da det er store maskiner der har et højt papirforbrug til indkøring af farverne.

Digitaltryk
Digitaltryk/digitalprint er den fleksible løsning til mindre oplag og giver god kvalitet til billige penge, da der ikke er særlige opstartsudgifter. Trykningen er laserbaseret og sker ved brug af toner, der bliver brændt ned i papiret. Lasertryk er efterhånden blevet udviklet så meget at det kan erstatte offsettryk. eller blækbaseret til storformatprint. 

Storformatprint
Storformatprint sker med vandbaseret blæk som suger ned i papiret. Storformatprint bruges typisk til trykning af store plakater eller bannere i små oplag dvs. indtil 50 stk. Fordelen er ved storformatprint er at det kan anvendes til størrelser, der ikke kan dækkes af offset eller digitaltryk. Da der trykkes på ruller, kan trykket være helt op til 1m x 30m. Storformatprint giver også meget naturtro farver, som kommer tæt på skærmfarver. 

Andre trykmetoder
Andre typer tryk kan nævnes serigrafisk tryk, som kan bruges på mange typer emner f.eks. tøj, glas, folielabels, skilte, dekorationer og store flader. En anden type er relieftryk som bruges til at lave eksklusivt  ophøjet tryk. Tampontryk bruges som trykmetode på runde eller buede flader.