FAQ

Giclée print

Kunsttryk er originalt kunstværk overført på en matrice, kliché eller lignende alt efter valgt produktionsmetode, som resulterer i mere eller mindre identiske tryk i et begrænset antal, mens Giclée print er print ud fra en digital fil printet på en maskine, der giver tæt på litografisk farvegengivelse, som giver identiske resultater, og uendeligt antal kun afgrænset af kunstnerens valg … eller pengepung.

Fortrinsvis bruger vi vores eget akvarelpapir eller Hahnemühle produkter til Giclée print. Udover det har vi mange andre interessante medier som kanvas, der efterfølgende kan opspændes på en blindramme eller aftageligt tapet i tekstil lige til at sætte op på en væg m.fl.

Du kan kontakte os og booke et møde eller se (link). Du kan også finde eksempler på vores print på vores (link) instagram og facebook side

Nej, desværre kommer papirruller til Giclée printeren ikke som genbrugspapir, men alle vores papirkvaliteter er FSC certificeret.

Ja, alle vores papirkvaliteter er FSC certificeret.

Ja

Ja – læs mere her eller klik dig ind på en specifik type papir for en længere beskrivelse.

Det kommer udelukkende an på om du kan få det digitaliseret med et resultat, du selv er tilfreds med.

Hvis du stadig er i tvivl kan du sende en email til mail@jespersentryk.dk eller kom ned og få rådgivning af os. Tag gerne din original hvis muligt.

 

Ja, også i Giclée kvalitet.

Ja og nej.

Da vi printer på papirruller, bestemmer du helt selv hvilken størrelse dit print skal have, så længe motivet ikke er større end omkring 100 cm på den smalleste led. Rullerne kan efterfølgende skæres ned til standardformater, som A-formaterne … A1 og A0 m.fl. og formater som 30 x 40 cm, 40 x 50 cm, 50 x 70 cm, og 70 x 100 cm, som vi ofte ser kunstnere vælge, men det er som sagt helt op til dig.

Ja. Det er kun et spørgsmål om præferencer.

Nej, vi sender normalt ikke prøver, men du er velkommen til at komme forbi.

Ja, men ikke som Giclée print. Så vil det blive 4-farve print.

Er dit motiv i farver eller gråtoner, skal din PDF fil være 300 dpi i den størrelse, du skal bruge den, og farverummet skal være RGB. Hvis motivet er sort og hvid uden gråtoner, skal din fil have 1200 dpi stadig i den størrelse, du skal bruge den.

Hvis din kunst skal skaleres meget op, forudsætter det at motivet er vektorgrafik. 

Hvis det ikke var svar nok kan du checke (link til tryksager) for mere uddybende svar, sende en email til mail@jespersentryk.dk eller besøge os og få personlig rådgivning.

Vores Giclée printer kan lave streger og detaljer så fine, at selv med lup vil du have svært ved at se de enkelte korn. 

Ifølge Epson selv holder deres farver op til 200 år for farveprint og over 200 år ved sort/hvid og regnes som lysægte. Det anbefales dog stadig at holde printet væk fra direkte sollys i længere perioder.

Nej, men vi kan tilbyde at indramme det for dig. Leveringstiden vil dog være længere.

Kunstprint kan ikke lamineres. Vi kan tilbyde spray-coating mod tillæg.

Nej, men vi kan tilbyde at printe med en hvid ramme omkring.

Vi har mulighed for at hjælpe dig med at komme i kontakt med en fotograf, da vi har tæt samarbejde med flere kompetente fotografer med speciale i affotografering af kunst. Send os en email til mail@jespersentryk.dk for at få henvisning.

Vi printer både i farver og sort/hvid.

Vores Giclée printer har 11 farver; Cyan, Magenta, Gul, Light Black, Light Cyan, Light Magenta, Light Light Black, Orange, Grøn og Matte Black/Photo Black, men kører dog kun med 10, da det enten er Matte Black eller Photo Black, som bliver brugt afhængigt af valgt medie. De ekstra farver er årsagen til det større farvespænd end en almindelig 4-farve printer, som kun kører med Cyan, Magenta, Gul og Sort, og hvorfor vi anbefaler, at dine filer skal bibeholde RGB farverummet i så vid udstrækning det er muligt.

Hvis det ikke var svar nok kan du checke (link til tryksager) for mere tekniske svar, udover det kan du sende en email til mail@jespersentryk.dk eller kom ned og få rådgivning af os.

Nej. Printet kan dog få et lidt andet udtryk afhængig af papirets farve

Du kan bestille helt ned til ét print, da du har mulighed for at købe et prøveprint.

Det afhænger af oplag og travlhed, samt hvordan ordren passer ind i vores produktionsplanlægning. Leveringstid aftales ved ordregivelse. Mindre oplag leveres typisk indenfor 3 hverdage. Der er mulighed for fremskyndelse af leveringstidspunktet med ekstra hastetillæg.

Ved Giclée print, nej.

De skal helst opbevares fladt, i tørre omgivelser og undgå direkte sollys.

Giclée print pakkes i rør eller fladt (plano). Typisk pakkes større print i rør, men der er mulighed for at få dem pakket fladt, hvis det ønskes. Det aftales ved placering af ordren. 

Vær opmærksom på, at der er forskel på, hvordan vi pakker dine Giclée print, afhængigt af hvordan det skal leveres. Skal de sendes, bliver de pakket mere grundigt ind, end hvis du selv henter, idet vi går ud fra, du vil være mere forsigtig med dine print end et bud. Vi har jo alle set skrækvideo’er med bude der kaster med pakkerne, ikk’!?

Derfor er det vigtigt, at du fortæller os, hvordan du ønsker det leveret, ved ordreafgivelse.

Vi tilbyder både pakning, forsendelse og lagerplads igennem vores distributionsleverandør.

 

Ja. Vi har en aftale med et distributionsfirma. Vi kan, til en favorabel pris, tilbyde lagerplads, pakning og forsendelse til hele verden i en samlet løsning. Der er også mulighed for at du kan signere din kunst før afsendelse.

Kontakt os for nærmere information og pris på den ønskede løsning.

 

Hvis du har en særligt krævende opgave, tilbyder vi at producere et digitalt prøveprint mod betaling. Det kunne f.eks. være et produktark, katalog eller lign., der skal farvematches. Vi anbefaler også prøveprint hvis der printes på specialpapir, der kan påvirke farveudtrykket. Mørke papirkvaliteter f.eks. groft genbrugspapir, som Kvist og Muskat, vil typisk påvirke farvegengivelsen. Da vi printer med transparente farver, vil disse blive påvirket af papirets farve og derfor blive mørkere. I disse tilfælde anbefaler vi prøvetryk. Prøvetryk af enkeltark koster kr. 250,- ekskl. moms. Prøvetryk af ark i flere papirkvaliteter eller gramvægte koster kr. 350,-

Prøveprint leveres altid uden efterbehandling dvs. evt. hæftning, overfladebehandling i form af kachering mm.

Vi tilbyder ikke offsettrykte prøveprint, da disse er forbundet med høje omkostninger og kræver særlig opstart af maskine, pladefremstilling mm. I særlige tilfælde kan der dog aftales medvirkning ved trykstart.

Prøveprint afhentes altid her på adressen.


Prøvetryk af kunstprint

Generelt anbefaler vi prøveprint i forbindelse med produktion af kunstprint, da farvegengivelsen naturligvis er særlig vigtig i dette tilfælde. Da vi hovedsagelig anvender akvarelpapir, oftest i i 100% bomuld, der er  tonet og med struktur vil papirkvaliteten derfor påvirke slutresultatet. Hvis prøveprintet godkendes uden ændringer ved afhentning og kan det indgå som en del af ordren og derved spares en opstart.

Prøveprint koster ét prints pris og leveres renskåret.

 

Trykstart

Det er muligt at bestille tid til trykstart i forbindelse med opstart på digitalprintopgaver herunder kunstprint. Trykstart aftales 3 hverdage inden levering. Hvis trykstart bestilles efter ordreafgivelse, kræver det typisk at du kan være her med kort varsel, da det skal indpasses i vores produktionsproces.

Markedsførings- & Reklameartikler

Filer & filtyper

Betaling & Levering